Fedtet hår

Fedtet hår forbinder man ofte med det at være uhygiejnisk og ikke vaske hår. Det er dog ikke altid tilfældet. Der er flere årsager til fedtet hår end blot manglende hygiejne. Man får fedtet hår, fordi der produceres for meget talg i ens hovedbund. Specielt i teenagealderen er dette problem størst. Og har man f.eks. en tendens til fedtet hud, så døjer man som regel også med fedtet hovedbund.

Brug rigtig shampoo og vask håret hver dag

Det kan være en god idé ikke at vaske hår hver dag, da dette kan påvirke den naturlige balance i hovedbunden. Man kan henover en periode ’’vænne” hovedbunden til, at der kun bliver vasket hår hver anden dag eller hver tredje dag. Dette vil i starten være svært, men man vil efter noget tid se, at håret vil fedte mindre. Forkert brug af shampoo og for varmt vand i badet kan ligeledes bidrage tl en forværring af situationen. Det er vigtigt, at man vælger en silikone- og sulfatfri shampoo, så man ikke irriterer hovedbunden unødvendigt. Her kan vi hjælpe med en grundig vejledning i vores silikone- og sulfatfrie shampooer fra HairBeliefs.

Husk at en sund og varieret kost kan hjælpe til at undgå fedtet hår og hovedbund, da ens kost også har stor betydning for ens hud, hovedbund og hår.